3. kesäkuuta 2017

Ajatuksia suvivirren jälkeen..


Aamulla jäin kahvikuppi kädessä sohvanmutkaan, kun perheen nuorimmainen huristeli fillarilla koulun kevätjuhlaan. Enää ei vanhempia kelpuutettu mukaan, ja äitiä tarvittiin aamulla ainoastaan kurittomien kutrien taltutukseen. 
Jopon peräheijastinta katsellessa jäin ihmettelemään, että miten tämä lukuvuosi on mennyt ihan hirveän nopeasti! Tuntuu ettei ole kovinkaan montaa viikkoa siitä kun pelkäsin luovuttaa lapsen yläkouluun - isojen oppilaiden ja isojen haasteiden ääreen. Nyt, aivan kuin varkain, ollaankin päivässä jolloin ensimmäinen yläkouluvuosi on jo paketissa. 

Liekö syynä se että oman vanhenemisen myötä vuodet vain tuntuvat soljuvan aikaisempaa vauhdikkaammin, vai onko elämä vain muuttunut niin hektiseksi että viikot vilahtavat ohi juoksujalkaa. Mene ja tiedä, mutta onnellinen olen siitä ettei yksikään syksyllä mieleeni maalailema mörkö ole tullut todeksi. 
Vuoden aikana koulukielteiseksi muuttunut kutosluokkalainen muuttui reippaaksi, ja koulutyöstä uudelleen innostuneeksi seiskaluokkalaiseksi.  Ujosta ja kiukkuisesta tytöstä on kasvanut sosiaalinen ja reipas nuori nainen, joka kantaa vastuuta arjestaan, eikä vaadi vanhemmilta aivan tauotonta holhoamista kaikkien arkitoimiensa suhteen. Vastuuta on otettu oman koulutyön, huoneen ja harrastusten lisäksi myös muusta perheestä ja kodista. Yhtiömme PERHE Oy on saanut uuden tasavertaisen yhtiökumppanin, joka osaa laittaa tarvittaessa ruokaa, huoltaa lemmikit, ja nakata pyykit narulle kuivumaan. Vauhdikkaiden ja loputtomalta tuntuneiden vänäämisvuosien jälkeen tilanne on vanhemmille aivan vieras ja ihmeellinen..

Mutta niin kuin nuoruus on ainutkertaista nuorelle itselleen, niin on nuoruusikäisen vanhemmuuskin aika ainutkertaista meille vanhemmille. 
Tänään, kesäloman ensimmäisenä päivänä, mielessä päällimmäisenä on kiitollisuus. Kiitollisuus siitä että oma nuori voi hyvin ja nauttii elämästään, sekä kiitollisuus siitä että me vanhemmat voimme mahdollistaa nuorellemme tasapainoisen ja hyvän - aivan tavallinen ja turvallisen arjen. 

Tästä on hyvä jatkaa kesää kohti.

Ihanaa kesälomaa kaikille koululaisille ja onnea koulutyönsä päättäneille !

Ei kommentteja: