27. huhtikuuta 2017

Kevään takapakki
Näiden kuvien jälkeen rannikolle on saatu kunnon kerros räntälunta, ja terassille ostetut orvokit ovat uppoutuneet hankeen ainakin hetkeksi. Aamulla oli jännittävää ajella töihin kesärenkailla, mutta onneksi iltapäivän aurinko ehti sulattaa isommat tiet suliksi autoilla. 
Viikko on ollut älyttömän kiireinen, ja aamulla piti tsempata tosissaan että pääsi irtautumaan kotisohvalta uuteen päivään. Jostai syystä kiireiset työviikot, miehen reissuviikko ja arjen yliääräiset kiireet kulkevat käsikkäin ja arki on ollut yhtä menemistä aamusta iltaan. 
Onneksi tänään alkoi vappuloma ja mieskin saatiin vapunviettoon taas kotinurkille, ehtipä mies reissusta henkiseksi tueksi mammografia reissullekin - vaikka olin ennalta sitä mieltä että pärjäisin reissussa itseksenikin.  

Vaikka olin valmistellut itseni henkisesti hyvin tulevaan, pelotti reissu silti. Lääkäriaseman ihana henkilökunta hoiti niin kuvauksen kuin ultrankin nopeasti ja kivuttomasti, ja lopputulemana reissusta puhtaat lausunnot kotiinviemisiksi. Palkaksi omasta reippaudestani, ostin kotimatkalla uuden mineraalideon jotta kuvat olisivat puhtaat tulevinakin vuosina. 
Olin typerä ja etsin tietoa mammografia tutkimuksesta etukäteen netistä, ja kaiken löytämäni lopputulema oli että tutkimus tulee sattumaan - enemmän tai vähemmän. Joidenkin kuvaukset toimenpiteestä olivat suorastaan inhorealistisia. Yllätys oli, että todellisuudessa kuvaus ei tuottanut laisinkaan kipua ja oli ohi todella nopeasti. Huolella vaalittu pelkoni meni siis aivan hukkaan.. 

Kaiken kiireen ja kurjan jälkeen edessä on neljä kokonaista vapaapäivää ja pieni reissu koko perheen voimin. Toisinsanoen mummu asettuu taas taloksi ja huolehtii kissaneitien rapsutuksesta ja ruokakupin täytöstä - joka luultavasti ei pörröisiä kissaneitejämme sanottavasti harmita. 
Mutta ennen reissuunlähtökiireitä - vapaailta, sohvanmutka ja riisuttujen viimeinen jakso. 

Ei kommentteja: