7. maaliskuuta 2017

Kalkkimaalausta


Olen päässyt muutamaan otteeseen ihastelemaan kauniisti kalkkimaalilla toteutettuja seinäpintoja, ja jäänyt haaveilemaan kalkkimaalatuista seinistä myös omassa kodissa. 
Makuuhuoneen remontointi antaa vielä odottaa oman voinnin kohenemista, joten päätin odotellessa jatkaa pienempää pintaremonttia alakerran pikkuveskissä. 

Pienen googlettamisen jälkeen totesin ettei kaupungissamme haluamaani maalia myydä, ja päädyin tilaamaan purkin naapurikaupungista PPDecora nimisestä sisustusliikkeestä, jolle kiitos todella nopeasta palvelusta! Linkin takaa pääset kurkistamaan liikkeen maalivalikoimaa, josta löysin jo houkuttelevan sävyn myös makuuhuoneen maalausurakkaan..


Lähtötilanne pikkuveskissä oli surullinen. En ymmärrä että näitäkin tapetteja piti viikkotolkulla odotella saapuvaksi.,, 
 Lohdullista kuitenkin on että mielen muuttuessa asialle oli onneksi jotain tehtävissä. 


Koska olin nämä seinät on asumiseni aikana uusittu, tiesin että pohjatyöt on tehty huolella, ja tapetti on lujasti kiinni alustassaan - tästä rohkaistuneena radikaali päätökseni maalata kalkkimaali mattapintaisen tapetin päälle.


Ensimmäisen maalauskerran jälkeen pelotti jos tapetit kuitenkin rullautuvat seiniltä, sillä maali itsessään on huomattavasti perinteistä maalia paksumpaa. Mutta kierroksesta selvittiin muutaman esille nousseen pienen ilmakuplan tuomalla jännityksellä. Vuorokautta myöhemmin pienet kuplatkin olivat oienneet ja pohja näytti varsin tasaiselta.
Kun ensimmäinen maalikerros oli kuivahtanut maalasin seinät vielä kertaalleen, jonka jälkeen seinä saa kuivahtaa loppuviikon ennen listojen ja kaapistojen kiinnitystä. 


Pidän lopputuloksesta valtavasti jo nyt, ja seinä on ihanan lämmin ja elävästuktuurinen, jos pintaa vertaa vaikka perinteiseen tapettiin. Tavalliseen maaliin verrattuna pinta on särmämpi ja minun makuuni viimeistellympi.  

Näistä tunnelmista ihanaa alkanutta viikkoa ja oikein ihanaa huomista naistenpäivää !!

Ei kommentteja: