15. helmikuuta 2017

Y.S.T.Ä.V.Ä


Hyvät ystävät ovat kuin lyhtyjä tiellä
– he eivät lyhennä matkaa,
mutta tekevät sen turvallisemmaksi kulkea.

Nuoren neidin elämää seuranneena, olen usein miettinyt, kuinka merkityksellinen voimavara ystävyys oikein onkaan. Nuorten, ja nuorten aikuisten elämässä ystävät ovat usein vielä elämän keskiössä, mutta jotain tapahtuu siinä elämän taitekohdassa, jossa paljon puhutut ruuhkavuodet alkavat.
 Todella moni omakin ystävä jäi aikoinaan vauvantuoksuisen arjen jalkoihin, ja väsymyksen vuoksi unohduksiin, mutta onneksi ystävät olivat ystävyydessään varsin sinnikkäitä ja jaksoivat odottaa pölyn laskeutumista - mutta eivät toki aivan kaikki. 

Muualla asuneena, ystäviä ja ystävyyttä on aikuisiällä oppinut arvostamaan aivan uudella tavalla. Vuorovaikutteisten ihmissuhteiden merkitys korostuu kun elämää parsii kasaan paikkakunnalla, josta tuttua on entuudestaan silloinen kotiosoite, reitti työmaalle ja toinen reitti ruokakauppaan - niissä hetkissä ihminen tuntee itsensä aika orvoksi, yksinäiseksikin. 
Toki työyhteisökin tyydyttää osan sosiaalisen elämän tarpeesta, mutta kyllä työelämän ulkopuoliset ihmissuhteet ovat kuitenkin elämän suola ja voimavara. 

Itse elän tällä hetkellä jonknlaista murrosvaihetta ystävyysuhteiden suhteen, sillä sairastelun vuoksi olen jo tovin ollut etäämmällä omasta " toisesta perheestäni " eli hevosmaailmasta, jota paikkaamaan on tullut uusi harrastusyhteisö. Oman elämäni oikeat ystävät asuvat pitkin poikin maailmaa, mutta onneksi samasta kaupungista ja automatkan takaa löytyy myös muutama fyysisesti rutistettava ystävä - ja tietysti samasta osoitteesta se ystävistä tärkein eli oma puoliso. Joskus mietin että jos miehestäni ei olisi tullut puolisoni, kuuluisi hän varmasti parhaiden ystävieni joukkoon.

 Aamukahvin ääressä ihastelin miehen eilen tuomia ruusuja ja ajattelin, että vaikka elämä ei ole täydellistä niin onni on juuri näissä hetkissä - omassa kodissa, parisuhteessa ja perheessä. Ja mikä ihaninta, en ole onnellisuuteni kanssa yksin, sillä Ylen tämän viikon uutisen mukaan Suomalaisella parisuhteella menee hyvin - KLIK - ja se jos jokin on paras uutinen pitkiin aikoihin. 

Ihanaa loppuviikkoa ja aurinkoisia ulkoilupäiviä rannikolta toivottelee

T
Ei kommentteja: