4. helmikuuta 2017

Vierailulla Dreaming of the Sea valokuvanäyttelyssä


Kotikaupunkiin on rantautunut varsin mielenkiintoinen valokuvanäyttely, jossa esillä on Lauri Rotkon, sekä Jukka Rapon upeita kuvia. Näyttely oli kokonaisuudessaan todella hieno,  mutta ehkä jollakin tavalla itseäni puhuttelevin kuva oli alla oleva Lauri Rotkon kuva. 
En tiedä mikä on ollut taitelijan ajatus kuvan sanomasta, mutta itse näen kuvassa ensisijaisesti toivoa. 

Valokuvaprojektin taustoista kerrotaan, että projektin aiheena on Itämeren elämä ja kuolema ja pohjalla huoli Itämeren nykytilasta. Kokoelma pitää sisällään valokuvateoksia neljän vuoden ajalta yhdeksän Itämeren rantavaltion alueelta ja tavoitteenaon ollut pysäyttää kanssaihmiset ajattelemaan yhteisen meremme kohtaloa. 
Roosin talon pihapiiristä löytyi myös muuta valokuvaukseen liittyvää - Leo Torpan todella hieno kamerakokoelma. Ihmetystä herätti näin hienon kokoelman olemassaolon lisäksi, sen sijaitseminen katseilta piilossa.  Näyttelyyn tutustumisen jälkeen ihmeestä oli pakko raportoida ensimmäisenä valokuvauksen historiasta kiinnostuneelle lähipiirille, mutta toivottavasti näyttely keräisi kiinnostusta myös oman ystäväpiirini ulkopuolelta. Yksityishenkilön harrastuneisuuden pohjalta luotuna kokoelmana näyttely oli vaikuttava. Näyttely sijaitsee samassa pihapiirissä Dreaming of the Sea valokuvanäyttelyn kanssa, joten kannattaa varata aikaa kokoelman kiertämiseen - et varmasti tule pettymään!


Näiden ilahtuneiden fiilisten ääreltä oikein ihanaa viikonloppua jokaiselle!

Ei kommentteja: