4. elokuuta 2016

Suomalaista sielunmaisemaa




 
Mikään ei lataa työpäivän jälkeen akkuja paremmin kuin metsässä kulkeminen. Sateen ripeksintää ja hyttysiä uhmaten saimme kerättyä mustikoita mustikkapiirakan verran, sekä kourallisen verran iltarahkan kaveriksi.
 
Ihanaa ja mustikanmakusita viikonloppua Kaikille!
 
Helppo mustikkapiirakka
 
1 iso kananmuna
3 dl hienoa sokeria
1 tl vaniljasokeria
3,5 dl maitoa (laitoin 2,5 dl maitoa + 1 dl kevytkermaa)
6 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
100 g voisulaa

Päälle:

Reilusti mustikoita ( vadelmia ) ja hieman hienoa sokeria.
 
 
1. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Lisää kaikki muut taikinan ainekset samaan kulhoon  ja sekoita.

2. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.

3. Ripottele marjat taikinapohjan pinnalle ja ripottele pinnalle sokeria.
 
4. Paista 200 asteessa 20 min.
Tarjoile vanilijakastikkeen tai vanilijajäätelön kanssa.
 
 
 
 

Ei kommentteja: