30. kesäkuuta 2016

Lentosatama Tallinna

 
Baltian matkalla törmäsimme sattumalta uskomattoman hienoon perhekohteeseen Tallinnassa. Lentosatama sijaitsee vain pienen matkan päässä kaupungista, valtavissa halleissa, joissa on esillä yli 200 erilaista vanhaa näyttelyesinettä. Suurimpina upea sukellusvene Lembit, sekä vuosisadan ikäinen jäänmurtaja Suur Töll.
Lentosatama teki vaikutuksen jo fyysillä tiloillaan, mutta erityistä kiitosta tulee ainutkaatuisella ja toimivalla näytteelleasettamisella. Näyttelyhalli pitää sisällään kauniit ja hyvinhoidetut akvaariot, lentosimulaattorin, elokuvateratterin ja paljon paljon muuta. Kiitosta saavat myös kaunis kahvila MAURU, jonka jäätelöannokset varastivat sydämemme. Pääsisäänkäynnin kanssa samassa aulassa löytyvät myös loistavat tilat laukkujen säilytykselle, sekä todella siistit ja kauniit wc tilat, sekä lastenhoitohuone. Tilat ovat helppokulkuiset ja esteettömät kulkea myös lastenrattaiden tai pyörätuolin kanssa.
 
Lisätietoja näet täältä
 
Hallien ulkopuolella on toimiva satama, jonka laiturista lödät vanhan jäänmurtaja suur Töllin. Aluksen pääsee kiertämään tähystyskannelta konehuoneeseen, joksin jyrkissä portaissa kulkeminen aivan pienten lasten kanssa voi olla haastavaa. Pienille lapsille löytyy samasta pihapiiristä hienosti toteutettu leikkipuisto, sekä jätskikioski.
 
Kokonaisuutena Lentosatama teki vaikutuksen perheeseen, johon kuuluu vanhempien lisäksi yksi teini-ikäinen, jonka mielestä sukellusvene sekä hallissa toteutettu " aito " ilmahälytys tuntui jännittävältä. Äiti taas on ihmeissään ettei näin upeaa ja lähellä olevaa paikkaa mainosteta enemmälti, sillä paikka pesee upeudellaan monet Helsingin kohteista mennen tullen. Myös isä tuntui viihtyvän lentosatamassa mainiosti, erityisesti sukellusveneen sekä jäänmurtajan konehuoneiden äärellä.
 
Perhelippu, joka sisälsi lentosataman lisäksi vanhassa kaupungissa sijaitsevan merimuseon sisäänpääsyn yht. 34 e. Merimuseo sijaitsee vanhan kaupungin laidalla, entisessä tykkitornissa ( Paks Margareeta ). Neljässä kerroksessa sijaitsevassa näyttelyssä on esillä vanhanaikaisia sukellus- ja kalastusvarusteita, merenkulkuun liittyvää esineistöä, merikarttoja, pienosimalleja jne. Museon katolta  avautuvat myös hyvät maisemat vanhaankaupunkiin ja merelle, katolla on kesäaikaan myös pieni suloinen kahvila.
 
Lisätietoja näet täältä
 
Meidän reissumme teema oli reppureissaaminen nuoren kanssa, joka olikin positiivinen kokemus koko perheelle! Ehdimme nähdä reissun aikana paljon, kävellä vielä enemmän ja nauttia paikallisista herkuista kiitettävästi. Isompien lasten kanssa tällainenkin matkustusmuoto on Baltiassa kätevä ja turvallinen, jos matkasuunniteman tekemiseen malttaa uhrata hieman aikaa. Tallinna on ihana pikalomakohde myös pienten lasten kanssa, näkemistä ja kokemista riittää varmasti koko perheelle. Raatihuoneentorilta löytyvät ritarit kiinnostavat varmasti perheen pienimpiä, ja torin laidalta lähtevän junan kyydistä on helppo hengähtää ja katsella maisemia.
 
Keskustan tuntumasta löytyy kiitettävästi hotellitarjontaa, myös kylpylähotelleista, jos perheeseen sattuu kuulumaan pieniä tai isompia vesipetoja.
 
Kivaa lomaa Virossa !
 
 
  
 
 
 

Ei kommentteja: